Botox – mot rynkor och fina linjer

BOKA NU

Botox (botulinumtoxin) är ett muskelavslappnande medel som ofta används för att motverka ålderstecken som rynkor och fina linjer, såväl som för kosmetisk behandling i stort för ett mer symmetriskt ansikte. Man kan med fördel kombinera botox och fillers för att uppnå maximalt resultat – exempelvis fillers mot mörka ringar under ögonen och botox mot kråksparkar. Botox användas även av medicinska skäl, bland annat för att motverka migrän och spända käkar.

Bekymmersrynkor, kråksparkar och rynkor i pannan

Behandling med botox är lämpligt för dig som har markerade linjer och rynkor i ansiktet. Det kan exempelvis vara rynkor under ögonen som får dig att se trött, arg eller ledsen ut, såväl som bekymmersrynkor (även kallat argrynka) eller rynkor i pannan.

Botox för ett symmetriskt ansikte

Botox kan injiceras i kosmetiskt syfte för att rätta till olika typer av asymmetrier i ansiktet. Det ger dig ett harmoniskt och symmetriskt resultat, helt utan kirurgiska ingrepp. Botox och fillers kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt och behandlingarna kan kombineras för att uppnå precis det resultat du önskar. Du kan exempelvis addera volym i läppar eller kinder och samtidigt blir kvitt rynkor under ögonen eller i pannan.

Motverka migrän, spända käkar, tandgnissling, överdriven svettning och muskelspasmer

Botox är effektivt för medicinska behandlingar av migrän, tandgnissling (överaktiv käkmuskulatur), hyperhidros (överdriven svettning), och muskelspasmer. På Estet Stockholm har vi lång erfarenhet av dessa behandlingar.

Om behandlingen

Vid en behandling med botox blockeras den nervsignal som gör att en muskel drar ihop sig. Resultatet är att linjer och rynkor, som skapats av att du exempelvis rynkat pannan eller kisat mot solen, mjukas upp och blir mindre synliga.

Fantastiskt resultat som håller i 3-6 månader

En väl utförd behandling ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Alternativt får du medicinsk hjälp, som befriar dig från dina besvär och gör livet behagligare. Effekten kommer om 3-5 dagar och maximal effekt kan du se efter ca 14 dagar. Behandlingen är inte permanent, utan måste göras om var tredje till sjätte månad.

Trygg och säker med rätt behandlare

Ett bra resultat är helt beroende av en kompetent och erfaren behandlare som injicerar exakt rätt mängd botox (botulinumtoxin) på exakt rätt plats. Hos Estet Stockholm får du en legitimerad och mycket erfaren behandlare som är certifierad att utföra denna behandling.

På befintliga rynkor – eller förebyggande

I regel utförs behandlingen med botox på linjer och rynkor som redan uppstått. Ibland kan dock förebyggande behandling vara lämplig för den som har utpräglade anlag för att utveckla starka rynkor eller har en mycket aktiv ansiktsmuskulatur.

Din behandling på Estet Stockholm i två steg:

Inför din behandling

Du träffar alltid vår certifierade behandlare för en personlig konsultation. Där går ni tillsammans igenom dina problem och dina önskemål. Baserat på det får du en rekommendation på den behandling som är lämplig och information om fördelar och risker. Därefter tar ni ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus och eventuell medicinering. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en behandling. Vi avråder dig som är gravid eller ammar från denna behandling.

Behandlingen kan ofta påbörjas i direkt anslutning till konsultationen om du önskar det. Dock ser vi gärna att du ger dig själv lite betänketid.

Så går din behandling till:

Behandlaren injicerar en liten mängd muskelavslappnande med hjälp av en mycket tunn nål på det område som ska behandlas. Det behövs oftast ingen bedövning, men du som vill kan självklart få det.

Behandlingen tar 10-20 minuter totalt sett, beroende på hur många områden som behandlas och beroende på om den kombineras med annan behandling, t ex fillers.

Tänk på att…

…vid behandling av känsliga områden kan små blåmärken uppstå. Vänd dig alltid till en legitimerad och certifierad behandlare, eftersom en felaktigt utförd behandling kan ge risk för tunga ögon och ”hängande” muskulatur (besvären är övergående).